Wykonanie
Jak niektórym z Was wiadmomo, omlet grzybek musi u nas pojawić się na weekendowe śniadanko i już. Smażę więc te
grzybki na dwóch albo
trzech patelniach równocześnie, żeby nie doszło do rękoczynów, jak ta jakaś głupia... Aż pewnego dnia naszło mnie olśnienie, że wystarczy malutkie smażyć...Składniki na ok. 6 omlecików:4
jajkaszczypta
soli2 łyżki
mąkimasło klarowane do smażeniaulubiony
dżemPianę z
jajek ubijamy na sztywno ze szczyptą
soli, zmniejszamy obroty miksera do minimum, wrzucamy
żółtka, delikatnie ubijamy, wyłączamy mikser, dodajemy przesianą
mąką, delikatnie mieszamy i smażymy na
maśle. Podajemy z ulubioną
konfiturą lub
dżemem,
owocami, nutellą itp itd.Smacznego!