Wykonanie
Wakacje dobiegają końca... na dworze nadal ciepło, więc z chęcią sięgamy po
lody. Przepis na te pyszności znalazłam w książce kucharskiej dołączonej do KitchenAid'a. Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu, smaczne i co najważniejsze mają bardzo fajną konsystencję. Nic tylko kręcić!!!
![](/Data/Images/ciasteczkowapotworzyca.blox.pl\2013_slash_09_slash_Lody-kokosowe/l/-1494339694.jpg)
Składniki na ponad 1/2 litra:200 ml
śmietany kremówki400 ml
mleka kokosowego120 g
cukru2 łyżki białego
rumuDo rondelka wlewamy
śmietanę,
mleko kokosowe oraz
cukier. Podgrzewamy na małym ogniu tak, aby
cukier się rozpuścił. Mieszankę studzimy, następnie mocno chłodzimy w lodówce lub zamrażarce. Gdy składniki są lodowate przelewamy do maszynki do
lodów i stosujemy się do ich własnych instrukcji.
Lody mrozimy minimum jedną noc w zamrażalniku, ponoć wtedy są najlepsze. Smacznego!!!
![](/Data/Images/ciasteczkowapotworzyca.blox.pl\2013_slash_09_slash_Lody-kokosowe/l/-1493041530.jpg)