Wykonanie
Wątróbkę należy jeść, bowiem jest zdrowa i smaczna :-). Szczególnie polecana dla osób z niedokrwistością, gdyż dostarcza organizmowi dużo żelaza. Nie
będę Was namawiać do jedzenia surowej
wątróbki, bo sama takiej bym też nie zjadła, aczkolwiek w surowej postaci jest najzdrowsza :-)

O to moja propozycja, jak zrobić z niej pyszne danie obiadowe...Składniki:50 dkg
wątróbki drobiowej2
cebuleolejsól,
maggyok. 3 łyżki
mąkiWykonanie:
Wątróbkę wypłukać i oczyścić z przerostów. Oprószyć każdy kawałek
mąką, po czym usmażyć na rozgrzanym
oleju (zrumienić). Osobno zeszklić na
oleju pokrojoną na półksiężyce i posoloną
cebulę. Dodać do
wątróbki, chwilkę podusić pod przykryciem. Na koniec skropić
wątróbkę maggy.Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami i dowolną surówką.Tak przyrządzoną
wątróbkę można też zjeść z
pieczywem.