Wykonanie
Doskonałe na imprezę i szybką przekąskę, a sylwester tuż tuż... :-) Można zrobić je na wiele sposobów na słono lub słodko, jak to woli :-), zachęcam do kulinarnych wariacji...Składniki:1 op.
ciasta francuskiegokilka plasterków
szynkikilka plasterków
sera żółtego3 łyżki
koncentratu pomidorowego1 łyżka
oreganoWykonanie:
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować całość
koncentratem pomidorowym i posypać
oregano. Następnie ułożyć plastry
szynki i przykryć plasterkami
sera żółtego.Całość zwinąć w rulon tak jak na zdjęciu poniżej i pociąć
ostrym nożem na ok. 2 cm kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 w temp. ok. 200 st. C. Powinny urosnąć i lekko zrumienić się.Smacznego :-)