ßßß Cookit - przepis na WARZYWA DO OBIADU w nowej odsłonie

WARZYWA DO OBIADU w nowej odsłonie

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
500g fasolki szparagowej zielonej
500g brukselki
6-8 pomidorków koktajlowych
ser lazur z niebieską pleśnią
sezam
łyżka masła
sól
Fasolkę szparagową i brukselkę osobno gotujemy w osolonej wodzie (półtwardo).
Następnie układamy w brytfance wysmarowanej masłem - w dwóch rzędach. Pomiędzy warzywa wkładamy kawałki sera pleśniowego a na wierzchu pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
Wkładamy do piekarnika w temp. 150C na ok20minut. Na 10minut przed końcem otwieramy piekarnik i wierzch warzywnej zapiekanki posypujemy dodatkowo ziarenkami sezamu.
Niedzielny obiad - nawet najbardziej tradycyjny i zwyczajny podany z takimi warzywami będzie wyglądał wyjątkowo odświętnie :) Polecam!
Źródło:http://mj-zesmakiem.blogspot.com/2014/10/warzywa-do-obiadu-w-nowej-odsonie.html