Wykonanie
Brukselka, doskonała jarzynka do obiadu.Zwłaszcza teraz, wczesną wiosna, kiedy nowalijki jeszcze są całkowicie nasączone chemią, a warzywa zeszłoroczne już lekko podsychają.Ja osobiście nie jestem wielką fanka
brukselki, ale mój M
mówi, że uwielbia.Więc jest gotowana
brukselka polana
bułka tartą zasmażoną na masełku. Podobno pycha :)Składniki-
brukselka ( u mnie woreczek ok.18 szt.)-
masło 2 łyzki-
bułka tarta ok.3 łyzki-
sólWykonanie
Bruselki gotuję w lekko osolonej wodzie,odcedzam. W rondelku, lub na małej patelni rozpuszczam
masło,dodaje do niego
bułke tarta i chwilkę zapiekam ( aż będzie delikatnie rumiana)
Brukselki wykładam na talarzyk i polewam bułeczką z
masełkiem.Podaję na ciepło.Smacznego :)