ßßß
SKŁADNIKI:zaparzone espresso z kawy Douwe Egberts o smaku cynamonowymmleko 3,2%syrop o smaku waniliowym do kawygorzkie kakaoMleko spieniamy w osobnym naczyniu - dzbanuszku , pod najwyższym ciśnieniem w ekspresie - jeśli mamy (albo podręcznym małym urządzeniem do spienienia mleka). Kawę parzymy w małej skondensowanej ilości.Spienione mleko powinno być gładkie i lekkie - tzn.w pełni wolne od widocznych pęcherzyków powietrza. To bardzo istotne. W tym celu należy trzy razy delikatnie stuknąć dzbanuszkiem o blat np. kuchenny i delikatnie jednym kolistym ruchem zamieszać. ( nie łyżeczką! ).Następnie od góry delikatnie wlać do wybranej przez nas przeźroczystej wysokiej szklanki. Od góry do naszego przygotowanego mleka delikatnie wlać przygotowane w osobnym naczyniu ( najlepiej z "dziubkiem") espresso. Już w tym momencie powinny wytworzyć się widoczne oddzielające się warstwy.Ostatnim etapem będzie wlanie odrobiny syropu, który osiądzie na dnie naszej jesiennej kawy.Na wierzchu polecam posypać delikatnie gorzkim kakao.Z pewnością to jesienne Latte nas rozgrzeje i poprawi nastrój w te deszczowe o tej porze roku dni.