Wykonanie

Kombinacja powstała, kiedy eksperymentowałam podczas wymyslania przepisu na babeczki, (który jutro lub jeszcze dziś powinien ukazać się na blogu :) ).Bardzo delikatny a
syrop klonowy nadaje nieco
orzechowy posmak.Składniki:dwie czubate łyżki budyniu
śmietankowego bez
cukru200 ml
mleka250 g
mascarpone2-3 łyżki
cukru pudru (trzeba próbować, jak komu pasuje)
herbatniki typu Leibniz
syrop klonowyPrzygotowanie:100 ml
mleka gotujemy w drugich 100 ml rozpuszczamy
budyń, dolewamy do garnka i mieszamy aż porządnie zgęstnieje-wszystko jak na opakowaniu tylko inne proporcjePo ostudzeniu dodajemy
mascarpone i
cukier i za pomocą trzepaczki lub miksera ubijamy na gładką masęDo puharków, lub szklanek nakładamy kolejno warstwy: krem, na to pokruszone
herbatniki, na to obficie
syropo klonowy itd itd.Prosty deser, ale naprawdę wygląda pięknie i smakuje wyjątkowo!