ßßß
Składniki: na ciasto:1 szklanka pszennej mąki,1/2 szklanki wiórków kokosowych,1/ szklanki cukru trzcinowego,125 g stopionego masła. na polewę:1/3 szklanki miodu,125 g stopionego masła,400 ml skondensowanego mleka słodzonego.Wykonanie:Mieszamy wszystkie składniki ciasta i wykładamy je na blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni.Mleko mieszamy z miodem oraz z masłem, podgrzewamy w rondelku na małym ogniu, mieszając, aż masa zacznie lekko gęstnieć. Następnie rozsmarowujemy ją na podpieczonym spodzie i pieczemy jeszcze przez około 20- 25 minut, aż karmelowa polewa zrobi się złocistobrązowa.Wyjmujemy z piekarnika, po 15 minutach nacinamy nożem, zaznaczając porcje. Czekamy, aż ciasto wystygnie (najlepiej 2-3 godziny) i kroimy według zaznaczonych linii.
Smacznego!made by Kejtprzepis z KUCHNIA nr 11-2012, dodaję do akcji: