Wykonanie

Specjaliści od żywienia zachwalają
kasze i wiadomo nie od dziś, że mimo wysokiej wartości kalorycznej jest ona polecana jako składnik dietetycznego menu. A to z pewnością dlatego, że prócz energii przynosi dla naszego organizmu wiele dobra - obniża cholesterol, usprawnia pracę przewodu pokarmowego i syci na bardzo długo. Drobna
kasza, taka jak
manna jest zalecana w dietach osób z nadwrażliwością jelita, problemach z przewodem pokarmowym i rekonwalescentach.
Kasza manna powstaje z ziaren pszenicy, szybko się ją przygotowuje i dlatego łatwo ją podać do różnego rodzaju posiłków. Ja lubię ją w deserach i zapraszam Was na kolejny mój dietetyczny eksperyment!
Cytrusowy syrop bosko komponuje się z tym słodkim deserem.Całość jest tysiąc
razy lepsza niż niejedno
ciastko z
cukierni - a o ile zdrowsze i lżejsze!

DESER
MLECZNY Z
KASZY MANNY (BEZ
CUKRU i
MĄKI)Zachodnia dieta i przetwórstwo spożywcze, choć często zaspokaja potrzeby naszego podniebienia, pozbawia naszą żywność wielu cennych pierwiastków, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Biały cukier dodaje organizmowi energii i poprawia nastrój tylko na chwilę.
Cukier nie zawiera naturalnych pierwiastków odżywczych, dlatego po jego spożyciu organizm zużywa ich zapasy i to z tego tajemniczego powodu krótkotrwały początkowy efekt zwiększenia energii, jest szybko zastępowany spadkiem samopoczucia. Organizm reaguje na
cukier wypuszczeniem insuliny, a ta z kolei redukuje poziom
cukru we
krwi.Sposobów na pozbycie się z kuchni
białego cukru, szukałam po raz pierwszy, chcąc po prostu schudnąć. Zapoznanie się z poradnikiem „Słodkie ciasta i desery na diecie” i przeczytanie go, zajmie Ci kilkanaście minut (to krótko), a zdobędziesz bardzo cenną wiedzę, do której ja dochodziłam latami.W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.

W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to
cukier.Komentowany poniżej przepis, którego zdjęcia widzisz, znalazł się właśnie w tym poradniku, który serdecznie polecam.Zapraszam po więcej przepisów!