Kilka dni temu zrobiłam do naleśników krem z mascarpone i malinami - był pyszny. Jak zakupiłam jagody, to zaraz pomyślałam o podobnym połączeniu z mascarpone, ale w formie deseru. Drugi deser jest z kolei z awokado i czarnymi porzeczkami.Oba są super proste i super smaczne:)Składniki I:* jagody* mascarpone* ksylitol* popping jaglanySerek zmiksowałam z jagodami i ksylitolem. Przełożyłam do pucharka, posypałam poppingiem.Składniki II:* czarne porzeczki* awokado* kaszka owsiana* ksylitolPorzeczki zmiksowałam z dojrzałym awokado dodając niewielką ilość ksylitolu. Ułożyłam krem w pucharku, posypałam kaszką owsianą (o której zapominam, że ją mam).Z porzeczek nie urwałam ogonków - urywacie?"Miłość zaczyna się rozwijać dopiero wówczas, gdy kochamy tych, którzy nie mogą się nam na nic przydać."Erich Fromm