Wykonanie
Na ochłodę
lody . A raczej
sorbety. Tryskający
owocami. Dietetyczne
lody można by
rzec! Minimalne doładowanie kaloryczne przy maksymalnej przyjemności zajadania. I orzeźwiającym chłodzeniu.
Truskawki królują. Upały też.

Składniki (na 600 g
sorbetu):pół kilo
truskawek1
pomarańcza1
cytrynaZ
pomarańczy i z
cytryny wyciśnij sok.
Truskawki obierz z szypułek. Wszystkie składniki zblenduj na gładko. Wstaw do zamrażarki i co godzinę wyjmuj i mieszaj widelcem, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Sorbet nie powinien być za bardzo zmrożony. Przed podaniem lepiej przełożyć go z zamrażarki do chłodni.

Wartość Kaloryczna 55 kcal (100 g)
Białko 1,2 gWęglowodany 10 , 2 gTłuszcz 0 , 5 g