ßßß Cookit - przepis na Sorbet Cytrusowo - Truskawkowy

Sorbet Cytrusowo - Truskawkowy

nazwa

Wykonanie

Na ochłodę lody . A raczej sorbety. Tryskający owocami. Dietetyczne lody można by rzec! Minimalne doładowanie kaloryczne przy maksymalnej przyjemności zajadania. I orzeźwiającym chłodzeniu.
Truskawki królują. Upały też.
Składniki (na 600 g sorbetu):
pół kilo truskawek
1 pomarańcza
1 cytryna
Z pomarańczy i z cytryny wyciśnij sok. Truskawki obierz z szypułek. Wszystkie składniki zblenduj na gładko. Wstaw do zamrażarki i co godzinę wyjmuj i mieszaj widelcem, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Sorbet nie powinien być za bardzo zmrożony. Przed podaniem lepiej przełożyć go z zamrażarki do chłodni.
Wartość Kaloryczna 55 kcal (100 g)
Białko 1,2 g
Węglowodany 10 , 2 g
Tłuszcz 0 , 5 g
Źródło:http://tysiackalorii.blogspot.com/2014/05/sorbet-cytrusowo-truskawkowy.html