Na sobotnie popołudnie oczywiście placek ... sernik z brzoskwiniami, trochę pachnący świętami, ale to jeszcze nie to. Dałam odpocząć piekarnikowi, bo w tym przepisie jest on kompletnie bezużyteczny.Składniki (na 8 kawałków):serek homogenizowany waniliowy 400g20 małych okrągłych biszkoptów3/4 puszki brzoskwiń w lekkim syropie5 łyżek żelatyny10 pokruszonych pastylek słodzikuTortownicę (ok.20 cm) wyłóż ok. 15 biszkoptami. 5 biszkoptów zetrzyj na tarce o cienkich oczkach i powstałym proszkiem wypełnij puste przestrzenie w biszkoptowym spodzie.Żelatynę zalej 3 łyżkami wody, aby napęczniała. Następnie dodaj 4 łyżki gorącej wody i mieszaj do rozpuszczenia żelatyny.Brzoskwinie odcedź (nie wylewaj syropu!) i pokrój na kawałki.Serek homogenizowany ubij mikserem (aby nabrał powietrza) i połącz z 3/4 roztworu żelatynowego. Dodaj słodzik i pokrojone brzoskwinie (parę odstaw by wyłożyć wierzch). Masę przelej na spód biszkoptowy i wstaw tortownicę do lodówki aby masa stężała.Syrop z brzoskwiń połącz z pozostałą żelatyną.. Na stężałej masie serowej ułóż pozostałe brzoskwinie i zalej to tężejącą galaretką z syropu. Ponownie wstaw do lodówki (na parę godzin a najlepiej na całą noc). Smacznego :)Wartość Kaloryczna 125 kcal ( 1 kawałek )Białko 6,7 gWęglowodany 20 gTłuszcz 2 g