Wykonanie
Piątek.. piątkowe gotowanie jest albo "z przesadą" albo "na szybko". Nigdy w normalnym trybie i tempie. Ta zależność jest porąbana ale u mnie tak jest zawsze i już. Niczym jedno z Praw Murphy'ego. Dzisiaj w obrotach ta druga - szybka grupa :)Zamysłów na
makaron spaghetti jest wiele, poniżej kolejna wariacja na ten temat. Niespodzianką mogą okazać się
pieczarki nieuwzględnione w nazwie, no i
feta.

Składniki (na 1 porcję):
makaron pełnoziarnisty 60gpół małej
cukini(130g)
ser feta light 50g
pieczarki marynowane w zalewie własnej 100g
bazyliaMakaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce (grube oczka). Uduś przez chwilę w garnku w garnku i cały czas mieszająć dodaj
pieczarki i pokruszony
ser feta. Przypraw
bazylią i gotuj do uzyskania zibitej masy (
ser musi "zginąć" w
masie).
Makaron przełóż na talerz i przykryj breją .Smacznego :)Wartość Kaloryczna 322 kcal ( 1 porcja )
Białko 19,5 gWęglowodany 45 , 6 gTłuszcz 7 , 1 g