Wykonanie
Kogel
mogel kojarzy mi się z dzieciństwem, a co za tym idzie wywołuje uśmiech na twarzy :).Razem z siostrami uwielbiałyśmy zajadać się i to najchętniej samym
żółtkiem z
cukrem :).Proponuję tym razem w wersji zupełnie podstawowej na ciepło, bo w tak mroźny dzień właśnie tak smakuje mi najbardziej.Składniki na dwie porcje:3
jajka2 łyżki
cukruszczypta
soliWykonanie:
Żółtka oddzielamy od
białek.
Białka ubijamy na sztywno z szczyptą
soli, pod koniec ubijania dodając łyżkę
cukru.
Żółtka ucieramy z łyżką
cukru na gęstą masę.Do foremek do zapiekania przekładamy masę z
żółtek, na nią wykładamy ubite
białka.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Smacznego! :)Chocoholiczka