Wykonanie
Witaj,polecamy nasze wpisy z ostatniego czasu - i zachęcamy do gotowania oraz komentowania :-)Jubileuszowa edycja l'Art de la cuisine Martell 2012XIV-wieczny zamek krzyżacki, który góruje nad małym mazurskim miasteczkiem Ryn, każdego roku przyciąga rzesze zawodników i smakoszy.
Mowa bynajmniej nie o rycerskich potyczkach i biesiadach, ale o najwykwintniejszym konkursie kulinarnym w
kraju ...Wiosna zaczyna się od ...Zaczyna się od częściowej przeprowadzki na oficjalną stronę Rafała.Kompozycja z ryb wędzonych i
cytrusówPropozycja na szybką przekąskę z wędzonych ryb z dodatkiem orzeźwiających
owoców cytrusowych ...Naleśniki z
mąką kasztanową,
łososiem i
twarożkiemTakie śniadanie w zimowy poranek to spora dawka wiosennego nastroju. Zapraszam na pyszne naleśniki z
łososiem i
twarożkiem...Warto poczytać - dla przypomnienia:Klarowanie
masła - przepis krok po krokuKlarowanie to proces, podczas którego
masło oczyszczane jest z
białka i innych substancji, efektem czego otrzymujemy czysty tłuszcz o doskonałych właściwościach i wszechstronnych kulinarnych zastosowaniach...Ciasto kruche - wskazówki i poradyCiasto kruche to doskonała podstawa ciast
owocowych, serników, mazurków, tart i
ciastek. Aby było idealnie kruche i smaczne, muszą zostać spełnione pewne warunki - zarówno w przypadku składników, jak i sposobu przygotowania...
Ciasto drożdżowe - wskazówki i porady
Ciasto drożdżowe wymaga cierpliwości i ciepła. Nie lubi pośpiechu, przeciągów i chłodu. Rezerwując dla niego odpowiednią ilość czasu oraz stosując się do poniższych wskazówek uzyskamy ciasto idealne.Nie kupuj trójek!Smak i zdrowie są końcem łańcucha jajotwórczego, na biegunie początkowym którego jest
kura. Jeśli żyje ona w warunkach najblizszych naturalnym mamy gwarancję, że
jajka, które zniesie będą zdrowe, smaczne i nie obciążone hormonami, antybiotykami i ubocznymi substancjami postresowymi ...Przepis, który według statystyk bije rekordy wejść :-) Spróbujcie koniecznie!Sernik
waniliowy z solonym karmelemKiedy zobaczyłam go na okładce magazynu kulinarnego, nie przestawałam o nim myśleć. Posiadał wszystkie cechy, które uważam za doskonałe. Przede wszystkim był sernikiem. Zatopionym w kruchym cieście, otulonym
bitą śmietaną i polanym
bursztynowym karmelem. Zaskakująco długo zwlekałam z nawiązaniem romansu z tym ucieleśnieniem kulinarnej rozkoszy ...pozdrawiamRenata/ ArtKulinaria.pl