ßßß Cookit - przepis na Kanapka z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią

Kanapka z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią

nazwa

Wykonanie

Wpis na blogu
Spodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!
Oceń przepis aby doradzić innym!
Brak głosów
0
0
admin
Kanapka z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią
Świeża, chrupiąca bagietka francuska, posmarowana masłem, z cienko pokrojoną szynką parmeńską oraz z plasterkami miękkiego sera brie. Z dodatkiem pokrojonych czarnych oliwek i listkami świeżej bazylii.
Składniki
1 porcja
1/3 bagietki
masło
8 cienkich plasterków sera brie
4 cienkie plasterki szynki parmeńskiej
8 czarnych oliwek
12 listków bazylii
Przygotowanie
Bagietkę przekroić na pół. Każdą połówkę posmarować masłem, ułożyć po 4 plasterki miękkiego (w temp. pokojowej) sera brie, po 2 plasterki szynki parmeńskiej, po 4 pokrojone oliwki i po 6 listków bazylii.
Wskazówki
Ser brie najlepszy jest gdy ma temperaturę pokojową. Dlatego najlepiej wyjąć go z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem kanapki. Miękki ser bier bardzo dobrze smakuje z szynką parmeńską. Nie zapomnij też o oliwkach (koniecznie czarnych) i świeżej bazylii, która bardzo ożywia tą kanapkę.
Źródło:http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/kanapki/szynka_oliwki_brie/przepis.html