ßßß
Składniki:2 paczki krakersówkostka miękkiego masłabudyń śmietankowyszklanka wiórków kokosowych0,5 litra mleka3 łyżki cukruBudyń wsypujemy do 125 mililitrów mleka i dokładnie mieszamy. Jeśli budyń jest bez cukru, dosypujemy go 3 łyżki. Resztę mleka podgrzewamy w rondelku. Gdy się zagotuje wlewamy zimne mleko z proszkiem budyniowym. Mieszamy, aż masa zabulgocze. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy pół szklanki wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Średniej wielkości formę do ciasta wykładamy krakersami. Masło przekładamy do miski, dodajemy po łyżce zimny budyń i ucieramy, aż powstanie gładki krem (ręcznie, nie mikserem). Wykładamy krem na krakersy pozostawiając niewielką ilość do posmarowanie wierzchu ciasta. Wygładzamy krem i układamy drugą warstwę krakersów. Pozostałe krakersy zjadamy ;). Smarujemy je resztą kremu i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wkładamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest kolejnego dnia, gdy krakersy zmiękną i całe ciasto się przegryzie.Smacznego!