Wykonanie
Będąc w dobrze zaopatrzonym sklepie uległam impulsowi i kupiłam tapiokę. Swoje musiała odleżeć ale w końcu korzystając z wolnych dni ugotowałam
budyń. Tapioka jest bezproblemowa podczas gotowania. Jest też bez smaku dlatego dodałam
laskę wanilii, która zamieniła ją w całkiem dobry deser.

Składniki:1/2 szklanki tapioki3 szklanki
mleka krowiego1
laska wanilii2 łyżki
cukruTapiokę zalać
mlekiem i odstawić na 2 godziny ( w tym czasie lekko napęcznieje). Dodać
cukier, przekrojoną
laskę wanilii i zagotować. Gotować kilka minut na małym ogniu, aż kulki tapioki staną się przejrzyste (ja gotowałam ok. 7 min.). Przelać do pucharków, w tym czasie może być jeszcze rzadka ale bardzo szybko gęstnieje. Można podawać deser przestygnięty, jednak nam bardziej smakował na ciepło.Smacznego:)