Wykonanie
Kolejny pyszny koktajl, który miałam ostatnio okazję przygotować był intensywnie zielony. Jest to kolor, który może zachęcić dorosłych, jednak dzieci niezbyt ufnie podchodzą do takich eksperymentów. Ten koktajl bardzo mi smakował. Połączenie
mango i
świeżego szpinaku oraz aksamitny smak
maślanki i delikatna
słodycz miodu sprawiają, że jest to jeden z lepszych koktajli jakie piłam. Bardzo polecam taką zieloną dawkę witamin.

Składniki na 2 porcje:300 ml
maślanki100 ml
mleka1 dojrzałe
mango2 garści liści
szpinakumiód do smakuDo wysokiego naczynia wlać
maślankę i
mleko, dodać pokrojone
mango oraz
szpinak. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Dosłodzić
miodem. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dolać
mleka.Na zdrowie:)