Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka z kolorowego ...Chlebek- drabina vel Fougasse »Smorodinówka
Składniki:1,5 l
czystej wódki400 ml
spirytusu1,5 kg czarnych
porzeczekcukierOwoce umyć, oczyścić z szypułek i włożyć do słoja posypując delikatnie
cukrem. Do słoja wlać
wódkę i odstawić w zaciemnione miejsce na co najmniej 4 tygodnie, co pewien czas wstrząsnąć słojem. Po 4-6 tygodniach dolać
spirytus i odstawić jeszcze na 2 miesiące. Następnie przefiltrować
nalewkę i przelać do butelek. Postawić w ciemnym miejscu na kilka miesięcy.Smacznego:)czwartek, 19 sierpnia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze