ßßß Cookit - przepis na Smorodinówka

Smorodinówka

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Zapiekanka z kolorowego ...
Chlebek- drabina vel Fougasse »
Smorodinówka
Składniki:
1,5 l czystej wódki
400 ml spirytusu
1,5 kg czarnych porzeczek
cukier
Owoce umyć, oczyścić z szypułek i włożyć do słoja posypując delikatnie cukrem. Do słoja wlać wódkę i odstawić w zaciemnione miejsce na co najmniej 4 tygodnie, co pewien czas wstrząsnąć słojem. Po 4-6 tygodniach dolać spirytus i odstawić jeszcze na 2 miesiące. Następnie przefiltrować nalewkę i przelać do butelek. Postawić w ciemnym miejscu na kilka miesięcy.
Smacznego:)
czwartek, 19 sierpnia 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/08/Smorodinowka.html