Wykonanie
« Powrót  WersalDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
likier Cointreau 20 mililitrów
rum Bacardi 20 mililitrów
sok z cytryny 10 mililitrów
woda "Perriere" 40 mililitrówpastis 0 . 5 łyżek deserowychWykonanie:Do shakera wrzucić parę kostek
lodu, wlewać ingrediencje w następującej kolejności :
sok z cytryny,
likier,
rum, pastis,
woda. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać 10 sekund, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Następnie zawartość shakera przelać przez sitko do kieliszka koktajlowego. Kielich udekorowwać ćwiartką
cytryny z fantazyjnie przyszpiloną czerwoną wisienką koktajlową i świeżymi listkami
mięty.Uwagi:Cointreau (czyt. kuętro) - francuski biały
likier pomarańczowy,
Bacardi (czyt. bakardi) - lekki
rum kubański o mocy 40%, pastis (czyt. pasti) -
anyżowy aperitif,który po rozcieńczeniu z
wodą nabiera
mlecznego zabarwienia.
AlkoholeKoktajleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: