ßßß Cookit - przepis na Wersal

Wersal

Wykonanie

« Powrót  
Wersal
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
likier Cointreau 20 mililitrów
rum Bacardi 20 mililitrów
sok z cytryny 10 mililitrów
woda "Perriere" 40 mililitrów
pastis 0 . 5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Do shakera wrzucić parę kostek lodu, wlewać ingrediencje w następującej kolejności : sok z cytryny, likier, rum, pastis, woda. Zamknąć szczelnie naczynie i potrząsać 10 sekund, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Następnie zawartość shakera przelać przez sitko do kieliszka koktajlowego. Kielich udekorowwać ćwiartką cytryny z fantazyjnie przyszpiloną czerwoną wisienką koktajlową i świeżymi listkami mięty.
Uwagi:
Cointreau (czyt. kuętro) - francuski biały likier pomarańczowy, Bacardi (czyt. bakardi) - lekki rum kubański o mocy 40%, pastis (czyt. pasti) - anyżowy aperitif,który po rozcieńczeniu z wodą nabiera mlecznego zabarwienia.
Alkohole
Koktajle
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/90/Wersal