ßßß Cookit - przepis na Germany Pousse

Germany Pousse

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
syrop cytrynowy 10 gramów
Galiano 10 gramów
Grenadyna 5 mililitrów
herbata Mate 5 mililitrów
Steinhager 10 mililitrów
Tia Maria 5 mililitrów
wódka 15 mililitrów
kawa rozpuszczalna 1 szczypta
Wykonanie:
Zaparzyć mocną herbatę, przecedzić przez drobne sitko i odstawić do schłodzenia. Syrop cytrynowy i Galiano wymieszać i starannie wlać do kieliszka. Mate, grenadynę i Steinhager wymieszać i powoli wlewać do kieliszka po grzbiecie łyżki. Dobrze wymieszać Ti Marię, wódkę i kawę i ak samo wlać do kieliszka.
Uwagi:
Łyżeczka musi dotykać powierzchni poprzedniej warstwy.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Koktajle
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6798/Germany-Pousse