ßßß Cookit - przepis na Części jasne pora

Części jasne pora

Wykonanie

« Powrót  
Kasza gryczana gotowana z porami
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza gryczana 1 szklanek
por 20 dekagramów
sól 1.5 łyżek deserowych
olej sojowy 1 łyżek stołowych
koperek według uznania
Wykonanie:
Kaszę gryczaną opłukać, pory oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać w talarki. Kaszę wymieszać z porami i z solą, zalać dwiema szklankami wrzącej wody. Zagotować, przykryć przykrywką, postawić na płytce na małym ogniu, gotować ok. 15 min. Do gotowej potrawy dodać olej, posypać koperkiem lub natką pietruszki.
Uwagi:
Kasze weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/512/Kasza-gryczana-gotowana-z-porami