Wykonanie
« Powrót  
Kasza gryczana gotowana z
poramiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kasza gryczana 1 szklanek
por 20 dekagramów
sól 1.5 łyżek deserowych
olej sojowy 1 łyżek stołowych
koperek według uznaniaWykonanie:
Kaszę gryczaną opłukać,
pory oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać w talarki.
Kaszę wymieszać z
porami i z
solą, zalać dwiema szklankami wrzącej
wody. Zagotować, przykryć przykrywką, postawić na płytce na małym ogniu, gotować ok. 15 min. Do gotowej potrawy dodać
olej, posypać
koperkiem lub
natką pietruszki.Uwagi:
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: