ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoporzeczki czarne 1,5 kilogramówcukier 1 kilogramówWykonanie:Do naczynia włożyć 1/3 oczyszczonych owoców, zgnieść je i doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, mieszać, aż się rozpuści i powstanie gęsty syrop. Wsypać pozostałe porzeczki i gotować do chwili, gdy owoce zaczną opadać na dno naczynia, a konfitura po odparowaniu nadmiaru wody, stanie się dostatecznie gęsta. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, do ostygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: