ßßß
Kusząca „przegryzka”!Lekko, smacznie i… „robi się samo” :)Gorąco polecam!Składniki: (1-2 porcje)1 średnia, młoda cukiniasól gruboziarnistaulubione suszone zioła (u mnie prowansalskie)
Wykonanie:Cukinię (ze skórką) pokroić po skosie na cienkie plasterki. (Uwaga: Najwygodniej jest zrobić to na tarce do mizerii.)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej plasterki cukinii. Oprószyć małą ilością gruboziarnistej soli i suszonych ziół.„Suszyć” w piekarniku (najlepiej z termoobiegiem) w temperaturze 100 stopni przez 45-60 minut. W połowie suszenia plasterki obrócić.Uwaga: Wystudzone chipsy z cukinii przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, ponieważ stosunkowo szybko wchłaniają wilgoć i stają się miękkie.Smacznego :)