Opis : Z pasty z awokado i serków topionych pod warunkiem, że zmiksujemy wszystko na gładko, uzyskamy serek topiony o smaku awokado. Dla tych, którzy lubia czuć kawałki tego owoca, polecam posiekac go. Pastę należy przygotować na świeżo i krótko potem skonsumować, ponieważ awokado po czasie zczarnieje. Polecam szczególnie tym, którzy są fanami serków topionych o róznych smakach.Pochodzenie : przepis własnyIlość :100-150 mlSkładniki :1 dojrzałe awokado2-3 trójkąciki śmietankowego serka topionegoszczypiorekkilka kropel soku z cytrynysól i pieprzPrzygotowanie :Obrać awokado, usunąć jego nasienie i wyrzucić.Awokado pokroić w kostkę lub drobno posiekać.Dodać serek topiony (ilość w zależności od naszych upodobań).Wymieszać widelcem w celu uzyskania pasty z kawałkami awokado lub zmielić na gładko blenderem w celu uzyskania kremowego awokadowegoserka.Dodać posiekany szczypiorek (ilość wedle uznania).Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Wymieszać.Podawać na swieżo.