Już gdzieś to chyba pisałam, że bardzo lubię wątróbkę . Praktycznie raz w tygodniu jest u mnie na obiad, od czasu do czasu postanawiam więc urozmaicić nieco wątróbkowe menu i trochę poeksperymentować. Ta wątróbka zrobiona na podstawie tego przepisu bardzo nam smakowała. Dla tych którzy "nie chcą a muszą" może to być jakaś alternatywa, bo wątróbka w tej potrawce nie jest tak jednoznaczna a sos jest naprawdę pyszny.400 g wątróbki drobiowej150 g pieczarek, pokrojonych1 czerwona papryka, pokrojona w paski2 cebule, pokrojone w półplastry1/2 szklanki śmietany3 łyżki koncentratu pomidorowegomasło do smażeniapieprz i sólWątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle. Na oddzielnej patelni smażymy cebulę, pieczarki i paprykę. Gdy warzywa będą miękkie dorzucamy do nich wątróbkę. Dodajemy koncentrat i śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Można posypać zielenina.Podajemy z ryżem.