ßßß
250 g rabarbaru125 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego100 ml mleka2 jajka, lekko ubite200 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia125 g drobnego cukru3 łyżki rodzynek3 cząstki imbiru gotowanego na parze, pokrojonego(ja dałam 3 łyżki kandyzowanego imbiru)Piekarnik nastawiamy na 190 st C. Do foremki muffinowej na 12 sztuk wkładamy papilotki.Kroimy rabarbar na cząstki długości ok 1 cm. Mieszamy roztopione masło z mlekiem i dodajemy jajka. Przesianą mąkę i proszek do pieczenia łączymy z cukrem. Dodajemy do mokrych składników i mieszamy. Dodajemy rabarbar , rodzynki i imbir, delikatnie mieszając. Przekładamy masę do foremek.Pieczemy ok 15-20 minut. Pozostawiamy w foremkach przez 5 minut, podajemy ciepłe.Przepis pochodzi z książki " 1001 cupcakes, cookies and other tempting treats " i zapisuję go do rabarbarowej zabawy.