Wykonanie
Bardzo udane połączenie smaków i faktur (jeśli tak można powiedzieć). Nie jest to ciasto fotogeniczne, ale bardzo smacznePrzepis pochodzi z książki „ Smaczne i zdrowe desery domowe „.
CameraNIKON D90Focal Length105mmAperturef/5.6Exposure1/30sISO2200CameraNIKON D90Focal Length105mmAperturef/5.6Exposure1/30sISO2200Składniki :Ciasto2 szklanki
mąki,1/3 szklanki
cukru,16 dag
masła,3
żółtka (
białka należy zachować),1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Masa I:90 dag gotowej masy makowej.Masa II:1 kg mielonego
sera,10 dag
masła,3/4 szklanki
cukru pudru,20 dag
suszonych owoców,3
jajka,3
białka,1 opakowanie budyniu
śmietankowegoWykonanie :Ciasto:Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę. Wysmarować tłuszczem blaszkę i wyłożyć ją
ciastem, podpiec 15 minut w temp. 180 st, C.Masa II:
Masło ucierać z
cukrem pudrem, małymi porcjami dodając
ser,
budyń, całe
jajka i pozostałe z ciasta
białka. Wszystko dobrze wymieszać, a następnie dodać
suszone owoce.Na podpieczone ciasto najpierw wyłożyć masę
makową, a następnie masę
serową. Piec 65 minut w temp. 190 st. C.