Wykonanie
Człowiek całe życie się uczy… robiłam do tej
pory te rolady jako rolady drobiowe z
serem – a dziś dowiedziałam się, że to devolay 😀 No wstyd się przyznaćNie zmienia to faktu, że bardzo lubię ten sposób przyrządzania
piersi z kurczaka. Pozostaje ona soczysta, dzięki nadzieniu aromatyczna a dzięki panierce chrupiąca.
Składniki :2
piersi z kurczaka,2 łyżki
masła,2 ząbki
czosnku,2
jajka,
bułka tarta,
suszona pietruszka,
sól,
pieprz,
ser żółty,
ser pleśniowy,
oliwa do smażenia.Wykonanie :Piersi rozbić tłuczkiem cienko i podzielić na pół. Posolić, popieprzyć. Do miseczki dodać
masło, rozgnieciony
czosnek,
pietruszkę i wymieszać (również można dodać
sól). Rozbite piersi posmarować mieszanką
maślaną. Na środek położyć plasterek
sera żółtego i plasterek pleśniowego. Zawinąć (można ruloniki „spiąć” wykałaczką). Obtoczyć w rozbełtanym
jajku, następnie w
bułce tartej, powtórzyć i smażyć na rozgrzanej
oliwie.