ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby leśne 1 kilogramówszalotki 500 gramówczosnek 1 sztukpapryka różnokolorowa 3 sztukwoda 1 szklanekocet 2 szklanekliście laurowe 2 sztukziele angielskie 8 ziarnapieprz 8 ziarnagorczyca 1 łyżek deserowychcukier 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby gotować w osolonym wrzątku 15 minut. Odcedzone przelać zimna wodą.Oczyścić cebulki i czosnek. Oczyszczone papryki pokroić w paski.Wodę zagotować z octem, przyprawami, cukrem, sokiem z cytryny, oraz solą.W słoikach ułożyć warzywa oraz grzyby i zalać przestudzona zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut w 100 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: