Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 400 gramów
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
cukier 0,5 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
ser feta 100 gramówWykonanie:Podzielone na różyczki
brokuły opłukać i osączyć.
Czosnek oczyścić. Obrany duży
ziemniak pokroić w kostkę, zalać połową
bulionu i gotować 10 minut. Dodać
brokuły. Wsypać szczyptę
cukru oraz
soli. Gotować jeszcze 8 minut. Kilka różyczek
brokułu wyjąć, a resztę zmiksować z
czosnkiem, dodać resztę
bulionu. Doprawić gałką,
solą oraz
pieprzem. Podawać z odłożonymi różyczkami
brokułów i
fetą pokrojoną w kostkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: