ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 400 gramówczosnek 2 ząbkiziemniaki 1 sztukbulion warzywny 1 litrówcukier 0,5 łyżek deserowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaser feta 100 gramówWykonanie:Podzielone na różyczki brokuły opłukać i osączyć. Czosnek oczyścić. Obrany duży ziemniak pokroić w kostkę, zalać połową bulionu i gotować 10 minut. Dodać brokuły. Wsypać szczyptę cukru oraz soli. Gotować jeszcze 8 minut. Kilka różyczek brokułu wyjąć, a resztę zmiksować z czosnkiem, dodać resztę bulionu. Doprawić gałką, solą oraz pieprzem. Podawać z odłożonymi różyczkami brokułów i fetą pokrojoną w kostkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: