ßßß Cookit - przepis na Tort Sacher dla początkujących

Tort Sacher dla początkujących

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 130 gramów
cukier puder 111 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 6 sztuk
czekolada gorzka 130 gramów
cukier 111 gramów
mąka 130 gramów
konfitura wiśniowa 1 sztuk
czekolada mleczna 150 gramów
śmietana kremowa 70 gramów
czekolada gorzka 100 gramów
śmietana kremowa 50 gramów
Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku. Wymieszać z rozpuszczona na prze i ostudzona 130g gorzkiej czekolady. Z białek i cukru ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć obie masy. Powoli dodawać przesianą mąkę. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 170 stopniach.
Polewa mleczna: zagotowane 70g śmietany połączyć z rozdrobniona 150g czekolady mlecznej za pomocą blendera.
Polewa gorzka: zagotować 50g śmietany i połączyć z rozdrobnioną 100g czekolady gorzkiej za pomocą blendera.
Oblać tort najpierw mleczna, a gdy zastygnie gorzka polewą. Udekorować konfiturą wiśniową lub morelową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Austriacka
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11900/Tort-Sacher-dla-poczatkujacych