ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukcukier puder 100 gramówmocna czarna kawa 1 łyżek stołowychesensja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowychmąka tortowa 100 gramówczekolada biała starta 75 gramówśmietana kremówka 0,5 szklaneklikier kawowy 2 łyżek stołowychpolewa czekoladowa biała 1 sztukzwitki białej czekolady według uznaniakakao według uznaniaWykonanie:W misce wymieszać jajka, cukier puder, kawę i esencję waniliową. Ustawić miskę na rondlu z lekko gotującą się wodą i ucierać, aż powstanie gęsta, jasna masa. Mieszając przesiać do niej połowę mąki i wymieszać. Dodać resztę mąki i startą czekoladę, wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części i przełożyć do 2 wyścielonych papierem do pieczenia, średnich tortownic, wyrównać. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Jeden wystudzony krążek posmarować śmietaną ubitą z połową likieru, przykryć drugim krążkiem. Na wierzchu i bokach tortu rozsmarować gotową polewę z białej czekolady wymieszaną z pozostałym likierem. Udekorować tort rulonikami lub wiórkami czekoladowymi, posypać kakao lub cynamonem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: