Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
masło 200 gramów
żółtka 4 sztuk
migdały mielone 50 gramów
cukier puder 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
białka 4 sztuk
cukier puder 100 gramów
migdały mielone 150 gramówmiękkie
owoce mieszane 700 gramówWykonanie:Do przesianej
mąki dodać
mąkę ziemniaczana, posiekane
masło,
cukier puder i
waniliowy, 50g
migdałów oraz
żółtka i szybko zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć je w folie i wstawić na 40 minut do lodówki.Oczyszczone
owoce osączyć, wypestkować, większe pokroić. Ciasto rozwałkować na placek grubości 0,5 cm i wylepić nim okrągłą formę. Ze skrawków ciasta utoczyć wałek i wylepić nim rant tarty. Wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.Z
białek ubić sztywna pianę, ubijając, wsypywać stopniowo
cukier puder. Ubijać, aż piana będzie idealnie sztywna i lśniąca. wsypać 150g
migdałów i delikatnie wymieszać. Tę masę makaronikową rozsmarować na cieście, ułożyć na niej
owoce. Piec jeszcze 15-20 minut w 200 stopniach.Uwagi:
Owoce:
agrest,
morele,
czereśnie.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: