Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka 1 szklanek
masło 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
herbatniki 200 gramówWykonanie:Zagotować 4 szklanki
mleka z
cukrem waniliowym i
masłem. Resztę
mleka zmiksować z
budyniem,
mąką oraz
żółtkami i wlać do
mleka. Gotować mieszając, aż krem zgęstnieje. Połowę
Herbatników lub
krakersów ułożyć na blasze posmarowanej
masłem, przykryć gorącym kremem i resztą
krakersów. Odstawić by napoleonki wystygły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: