ßßß Cookit - przepis na Szybkie napoleonki

Szybkie napoleonki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 5 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 1 szklanek
mąka 1 szklanek
masło 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
herbatniki 200 gramów
Wykonanie:
Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem waniliowym i masłem. Resztę mleka zmiksować z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlać do mleka. Gotować mieszając, aż krem zgęstnieje. Połowę Herbatników lub krakersów ułożyć na blasze posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Odstawić by napoleonki wystygły.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11318/Szybkie-napoleonki