Przepis na Rafaello znalazłam w książce o ciastach Siostry Anastazji. Było trochę pracochłonne, ale wyszło bardzo smaczne :) Zmodyfikowałam je nie dodając alkoholu ze względu na dziecko.Bardzo łatwo się je kroi, ponieważ porcje można dzielić nożem wsuwając go pomiędzy herbatniki.Rafaello zrobiłam ok. miesiąca temu, ale dopiero teraz miałam czas, żeby wstawić przepis...Składniki:2,5 szklanki mleka3 żółtka2 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej1 cukier waniliowy1 szklanka cukru300 gramów masła250 gramów wiórków kokosowych (zostawić trochę do posypania wierzchu)4 paczki herbatników1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu)W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z budyńMasło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniuNa końcu dodać kokos i adwokat lub spirytusNa desce położyć papier do pieczenia...... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)...... nałożyć masę kokosową...... i przykryć paczką herbatnikówUłożyć tak cztery warstwyNa wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosemSchłodzić w lodówceSmacznego! :)