Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 50 gramów
mąka 50 gramów
mleko 250 gramów
czekolada gorzka 40 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 70 gramów
czekolada według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Przesiana
mąkę wymieszać z rozpuszczonym
masłem. Wlać
mleko i zagotować. Wymieszać z
żółtkami oraz z posiekana 40g
czekolady. Delikatnie połączyć z piana z
białek ubitą na sztywno z 70g
cukru. Masę przełożyć do naczynek wysmarowanych
masłem i posypanych
bułka tartą. Posypać posiekana
czekoladą. Wstawić miseczki na blachę z gorącą
wodą. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zwiększyć do 200 stopni i piec jeszcze ok. 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: