ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 50 gramówmąka 50 gramówmleko 250 gramówczekolada gorzka 40 gramówjajka 4 sztukcukier 70 gramówczekolada według uznaniabułka tarta według uznaniaWykonanie:Przesiana mąkę wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wlać mleko i zagotować. Wymieszać z żółtkami oraz z posiekana 40g czekolady. Delikatnie połączyć z piana z białek ubitą na sztywno z 70g cukru. Masę przełożyć do naczynek wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Posypać posiekana czekoladą. Wstawić miseczki na blachę z gorącą wodą. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zwiększyć do 200 stopni i piec jeszcze ok. 20 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: