Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
ryż 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
papryka zielona 2 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 400 gramów
bulion 150 mililitrów
seler naciowy 4 gałązki
imbir, kawałek 1 sztuk
kolendra, pęczek 1 sztukczerwone
papryczki chili 2 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso smażyć kilka minut na rozgrzanej łyżce
oleju, ciągle obracając. Zdjąć z patelni, oprószyć
solą i
pieprzem, pokroić w paseczki. Opłukany
ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone warzywa umyć.
Strąki papryki i
cebulę pokroić w paseczki,
marchewkę w słupki,
seler na małe kawałki.
Imbir drobno posiekać. Oczyszczone
papryczki chili pokroić w kosteczkę. Rozgrzać pozostały
olej i podsmażyć na nim
paprykę,
marchewkę,
seler i
cebulę kilka minut na średnim ogniu. Dodać pokrojone
mięso i smażyć jeszcze 2 minuty, dodać
imbir i połowę
chili, wlać
bulion, mieszając zagotować i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Opłukaną, posiekaną
kolendrę dodać do potrawki.
Ryż wymieszać z resztą
chili.
Wołowinę w warzywach podawać z
ryżem bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: