ßßß Cookit - przepis na Wołowina w warzywach z ryżem

Wołowina w warzywach z ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
ryż 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
papryka zielona 2 sztuk
cebula 1 sztuk
marchewka 400 gramów
bulion 150 mililitrów
seler naciowy 4 gałązki
imbir, kawałek 1 sztuk
kolendra, pęczek 1 sztuk
czerwone papryczki chili 2 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso smażyć kilka minut na rozgrzanej łyżce oleju, ciągle obracając. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem, pokroić w paseczki. Opłukany ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone warzywa umyć. Strąki papryki i cebulę pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, seler na małe kawałki. Imbir drobno posiekać. Oczyszczone papryczki chili pokroić w kosteczkę. Rozgrzać pozostały olej i podsmażyć na nim paprykę, marchewkę, seler i cebulę kilka minut na średnim ogniu. Dodać pokrojone mięso i smażyć jeszcze 2 minuty, dodać imbir i połowę chili, wlać bulion, mieszając zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Opłukaną, posiekaną kolendrę dodać do potrawki. Ryż wymieszać z resztą chili. Wołowinę w warzywach podawać z ryżem bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5103/Wolowina-w-warzywach-z-ryzem