ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 500 gramówryż 150 gramówolej 2 łyżek stołowychpapryka zielona 2 sztukcebula 1 sztukmarchewka 400 gramówbulion 150 mililitrówseler naciowy 4 gałązkiimbir, kawałek 1 sztukkolendra, pęczek 1 sztukczerwone papryczki chili 2 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso smażyć kilka minut na rozgrzanej łyżce oleju, ciągle obracając. Zdjąć z patelni, oprószyć solą i pieprzem, pokroić w paseczki. Opłukany ryż ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Oczyszczone warzywa umyć. Strąki papryki i cebulę pokroić w paseczki, marchewkę w słupki, seler na małe kawałki. Imbir drobno posiekać. Oczyszczone papryczki chili pokroić w kosteczkę. Rozgrzać pozostały olej i podsmażyć na nim paprykę, marchewkę, seler i cebulę kilka minut na średnim ogniu. Dodać pokrojone mięso i smażyć jeszcze 2 minuty, dodać imbir i połowę chili, wlać bulion, mieszając zagotować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Opłukaną, posiekaną kolendrę dodać do potrawki. Ryż wymieszać z resztą chili. Wołowinę w warzywach podawać z ryżem bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: