Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
steki wołowe 4 sztuk
popryka różnokolorowa 2 sztukpapryczka czerwona
chili 5 sztuk
cebula 4 sztuk
czosnek 2 ząbki
kolendra, pęczek 0,5 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
ryż 250 gramów
bulion warzywny 200 mililitrów
curry 3 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić na małe kawałki, a
papryczkę chili(3 sztuki) drobniutko posiekać. Oczyszczoną
cebulę przekroić na pół i pokroić w plasterki, a
czosnek rozdrobnić. Opłukana
kolendrę, kolka gałązek zostawić do dekoracji, a resztę posiekać.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku.
Steki opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki i obsmażyć na
oleju ze wszystkich stron. Wyjąć, przełożyć w ciepłe miejsce. Na pozostałym tłuszczu zeszklić
cebulę i
czosnek, dodać
paprykę i pokrojone
chili i smażyć kilka minut. Wlać
bulion(może być z kostki), zagotować, doprawić
solą,
pieprzem i szczyptą
curry.
Mąkę rozprowadzić zimną
wodą, wlać do sosu, gotować 3 minuty. Włożyć
mięso i posiekaną
kolendrę, dobrze podgrzać. Przełożyć na półmisek , oprószyć pozostałą
curry. Danie udekorować pozostałymi strączkami
chili i gałązkami
kolendry. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: