Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 150 gramów
marchewka 300 gramów
dymka, peczek 1 sztuk
cebula 2 sztuk
kukurydza miniaturowa, puszka 1 sztukpierś z
indyka 700 gramów
imbir świeży posiekany 20 gramów
papryczki chili 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
bulion 100 mililitrów
mleko kokosowe 400 mililitrów
curry 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne niesolone, posiekane 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W rondlu zagotować 450 ml osolonej
wody. Do wrzątku wsypać
ryż i gotować 0k. 20 minut na średnim ogniu.Oczyszczone
marchewki pokroić w półplasterki, a oczyszczone
dymki w cienkie krążki.
Kolbki kukurydzy osączyć i przekroić wzdłuż na połówki. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać. Umyte, osuszone
mięso pokroić w małą kostkę o
boku ok. 3 cm. Oczyszczone papryczki drobniutko pokroić.
Mięso podsmażyć na patelni na rozgrzanym
oleju, mieszając przyprawić
solą i
pieprzem. Dodać
marchewki,
cebulę,
kukurydzę i
dymki. Smażyć 3 minuty mieszając. Wlać
bulion(może być z kostki) i
mleko kokosowe, dodać
cyrry,
imbir i
chili, gotować jeszcze 4 minuty.Gotowe danie podawać z
ryżem wymieszanym z
orzeszkami ziemnymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: