ßßß Cookit - przepis na Indyk w potrawce

Indyk w potrawce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 150 gramów
marchewka 300 gramów
dymka, peczek 1 sztuk
cebula 2 sztuk
kukurydza miniaturowa, puszka 1 sztuk
pierś z indyka 700 gramów
imbir świeży posiekany 20 gramów
papryczki chili 2 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
bulion 100 mililitrów
mleko kokosowe 400 mililitrów
curry 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne niesolone, posiekane 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
W rondlu zagotować 450 ml osolonej wody. Do wrzątku wsypać ryż i gotować 0k. 20 minut na średnim ogniu.
Oczyszczone marchewki pokroić w półplasterki, a oczyszczone dymki w cienkie krążki. Kolbki kukurydzy osączyć i przekroić wzdłuż na połówki. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę o boku ok. 3 cm. Oczyszczone papryczki drobniutko pokroić.
Mięso podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, mieszając przyprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, cebulę, kukurydzę i dymki. Smażyć 3 minuty mieszając. Wlać bulion(może być z kostki) i mleko kokosowe, dodać cyrry, imbir i chili, gotować jeszcze 4 minuty.
Gotowe danie podawać z ryżem wymieszanym z orzeszkami ziemnymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4922/Indyk-w-potrawce