ßßß Cookit - przepis na Wołowina sautee z sosem sojowym

Wołowina sautee z sosem sojowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet wołowy 600 gramów
czerwona papryka 1/2 sztuk
zielona papryka 1/2 sztuk
biała cebula 2 sztuk
zielona cytryna 1 sztuk
por 2 sztuk
bakłażany 2 sztuk
sos rybny według uznania
cukier, oliwa z oliwekm, pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Obierz ze skórki i pokrój cebulę i bakłażany na cienkie plasterki, białą część porów na skośne kawałki, a zieloną na drobniutkie kawałeczki.
Pokrój wołowinę na kawałki szerokości około 2 cm. Połącz wszystkie składniki, zapraw je sosem rybnym i odrobiną cukru.
Przez ten czas podgrzewaj płaską patelnię, następnie pokrój szczypiorek. Odsącz wszystkie składniki z zaprawy, wlej odrobinę oliwy na patelnię, obniż temperaturę palnika do minimum. Włóż na patelnię warzywa i duś w taki sposób, aby pozostały lekko chrupiące. Zdejmij je z patelni, a następnie podgrzej ponownie patelnię i wrzuć kawałki posypanej pieprzem wołowiny, następnie dodaj garni z warzyw i delikatnie wy¬mieszaj, aby nie uszkodzić warzyw. Dolej trochę zaprawy, dopraw potrawę i podawaj w głębokim talerzu, posypując ją posiekanym szczypiorkiem. Jest to wyśmienite danie do jedzenia z bagietką, dodatkowo możesz podać sos rybny z ostrymi przyprawami.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5862/Wolowina-sautee-z-sosem-sojowym