ßßß Cookit - przepis na Udziec z indyka z rodzynkami

Udziec z indyka z rodzynkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
Udziec z indyka 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
marchewka mrożona 500 gramów
rodzynki 300 gramów
sól według uznania
papryka słodka według uznania
olej 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
Udziec umyć.Czosnek pokroić w połówki i ponacinać mięso aby je włożyć. Natrzeć mięso solą, papryką.Umieścić mięso w żaroodpornym naczyniu.Zalać olejem i pół szklanką przegotowanej wody.Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Piec ok 1.5 godziny.30 minut przed końcem dodać marchewkę wymieszaną z rodzynkami. Sprawdzać aby w naczyniu była woda. Dolewać ewentualnie. Podawać z żurawiną i pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
Uwagi:
Smacznie i dietetycznie.
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7608/Udziec-z-indyka-z-rodzynkami