Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
Udziec z
indyka 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
marchewka mrożona 500 gramów
rodzynki 300 gramów
sól według uznania
papryka słodka według uznania
olej 6 łyżek stołowychWykonanie:
Udziec umyć.
Czosnek pokroić w połówki i ponacinać
mięso aby je włożyć. Natrzeć
mięso solą,
papryką.Umieścić
mięso w żaroodpornym naczyniu.Zalać
olejem i pół szklanką przegotowanej
wody.Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Piec ok 1.5 godziny.30 minut przed końcem dodać
marchewkę wymieszaną z
rodzynkami. Sprawdzać aby w naczyniu była
woda. Dolewać ewentualnie. Podawać z
żurawiną i pieczonymi
ziemniakami lub
ryżem.Uwagi:Smacznie i dietetycznie.Autor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: