Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoząbek
czosnku 2 sztuk
kapusta kiszona 1 kilogramów
jabłko 3 sztuk
udziec cielęcy 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
piwo 6 łyżek stołowych
liście laurowe według uznania
natka pietruszki według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Udziec umyć, osuszyć, natrzeć
czosnkiem,
solą i
pieprzem.
mięso dać na patelnie rozgrzaną na
oliwie, polać
piwem, smażyć dopóki się nie zarumieni. Następnie należy przełożyć
mięso do brytfanki i piec
mięso w piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez około 1,5 do 2 godzin,(od czasu do czasu polewać
mięso wywarem) Następnie do osobnego garnka włożyć
kiszoną kapustę z przyprawami, gotować godzinkę na małym ogniu pod przykryciem,czasami mieszać by
kapusta się nie przypaliła.
Jabłka umyć, obrać i pokroić, dodać do
kapusty na 5 minut przed dogotowaniem się
kapusty.doprawić do smaku. Później
kapustę położyć na jednym talerzu razem z udźcem.Uwagi:
udziec cielęcy z kościąAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: