« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukoliwki zielone marynowane 200 gramówcebula 2 sztukwino białe wytrawne 1 szklanekczosnek 2 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztukzioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Odciąć szyjkę kurczaka. Tuszę podzielić na małe kawałki, każdy natrzeć mieszanką soku z cytryny, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Oczyszczone cebule i czosnek posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kurczaka, cebulę i czosnek. Podsmażyć na złoty kolor. Dodać oliwki, mieszając doprawić ziołami prowansalskimi, wlać wino. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: