ßßß Cookit - przepis na Toskańska patelnia

Toskańska patelnia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
oliwki zielone marynowane 200 gramów
cebula 2 sztuk
wino białe wytrawne 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Odciąć szyjkę kurczaka. Tuszę podzielić na małe kawałki, każdy natrzeć mieszanką soku z cytryny, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Oczyszczone cebule i czosnek posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Włożyć kurczaka, cebulę i czosnek. Podsmażyć na złoty kolor. Dodać oliwki, mieszając doprawić ziołami prowansalskimi, wlać wino. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6621/Toskanska-patelnia