ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowątroba dowolna 500 gramówjajka 2 sztukmąka 3 łyżek stołowychsoda oczyszczona 0,5 łyżek deserowychmleko 0,25 szklanekcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukmajonez według uznaniazielenina według uznaniaolej 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona wątrobę z mielić w maszynce do mięsa, dodać jajka, mąkę oraz sodę i wymieszać.. Dodać taka ilość mleka, by masa miała konsystencję ciasta naleśnikowego. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy wątrobowej na oleju usmażyć niezbyt cienkie naleśniki. Oczyszczone marchewki i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i chwilę poddusić na oleju, aż nabiorą złocistego. Ostygnięte wymieszać z majonezem.Na płaski talerz ułożyć naleśnik, posmarować go masą marchewkowo-cebulową i przykryć następnym naleśnikiem itd., aż do wyczerpania składników. Gotowy tort wstawić do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem wierzch tortu posmarować majonezem, obficie posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i pokroić na porcje.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: