Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbka cielęca 40 dekagramówcienko pokrojona
wędzona szynka 8 plastryświeża
szałwia lub
melisa 8 listków
winne jabłka 2 sztuk
sól,
pieprz według uznania
majeranek według uznania
zielenina według uznania
olej do smażenia według uznaniaWykonanie:
Wątróbkę kroimy na 8 w marę równych części, każdy kawałek owijamy plasterkiem
szynki. Porcję nadziewamy na rożenki, przekładając listkami
melisy lub
szałwii. Smażymy na rożnie bądź dużej patelni, rumieniąc ze wszystkich stron.Oddzielnie na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy plasterki
jabłek, posypujemy obficie przyprawami. Na podgrzanym półmisku układamy na przemian szaszłyczki i
jabłka. Tuż przed podaniem szaszłyczki można polać
winiakiem lub
spirytusem, zapalić i płonące postawić na
stole.Autor: anna803Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: