ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z wątróbki cielęcej

Szaszłyki z wątróbki cielęcej

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbka cielęca 40 dekagramów
cienko pokrojona wędzona szynka 8 plastry
świeża szałwia lub melisa 8 listków
winne jabłka 2 sztuk
sól, pieprz według uznania
majeranek według uznania
zielenina według uznania
olej do smażenia według uznania
Wykonanie:
Wątróbkę kroimy na 8 w marę równych części, każdy kawałek owijamy plasterkiem szynki. Porcję nadziewamy na rożenki, przekładając listkami melisy lub szałwii. Smażymy na rożnie bądź dużej patelni, rumieniąc ze wszystkich stron.
Oddzielnie na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy plasterki jabłek, posypujemy obficie przyprawami. Na podgrzanym półmisku układamy na przemian szaszłyczki i jabłka. Tuż przed podaniem szaszłyczki można polać winiakiem lub spirytusem, zapalić i płonące postawić na stole.
Autor: anna803
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5472/Szaszlyki-z-watrobki-cielecej