Wykonanie
« Powrót  Opis:Oznaczenie słowne PTASIE MLECZKO ® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegogotowy blat
biszkoptowy 1 sztuk
mleko skondensowane niesłodzone 1 sztuk
galaretka morelowa 1 sztuk
brzoskwinie z puszki 1 sztuk
herbatniki 50 gramówWykonanie:
Mleko schłodzić w lodówce.
Galaretkę rozpuścić w szklance
wody, odstawić do stężenia.
Mleko ubić mikserem, dodać
galaretkę i ubijać razem. Wymieszać z pokrojonymi na drobne kawałki
brzoskwiniami (3 połówki odłożyć do dekoracji). Wylać krem na blat
biszkoptowy umieszczony w tortownicy o dopasowanej średnicy. Wierzch posypać pokruszonymi
herbatnikami i udekorować rozetą z pozostałych
brzoskwiń. Włożyć na 2h do lodówki.Uwagi:
Brzoskwinie można zastąpić 40 dag
truskawek i wtedy
galaretka truskawkowa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Idealny na deser!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: