Mimo jesieni lubię zapraszać lato do kuchni. Lato z zamrażalnika. Cudne uczucie, gdy z zamrożonych owoców lata w środku jesiennej pluchy można wyczarować coś pysznego. Tym razem wykorzystałam truskawki. Zatopione w pachnącej galaretce, na kremowej kaszy manny... Bez pieczenia. Smacznie, szybko i pięknie wyglądające. Zaproście lato do domu :) Inspiracja .Składniki:1/2 l mleka100 g masła1/2 szkl. domowego cukru waniliowego1/2 szkl. zwykłej kaszy manny1 galaretka truskawkowa300 g mrożonych truskawekbiszkopt lub biszkopty lub herbatnikiSposób przygotowania:Małą tortownicę (22 cm) wyłóż biszkoptami/herbatnikami lub cienką warstwą upieczonego wcześniej biszkoptu.Mleko zagotuj, dodaj masło i cukier. Mieszając, powoli wsypuj kaszę mannę i zagotuj - nie przerywając mieszania. Gotuj 2-3 minuty, aż do otrzymania gęstej kaszy manny. Gorącą kaszę wylej na biszkopt, powciskaj w nią truskawki i przestudź.Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź i zalej tężejącą truskawki na kaszy. Wystudź i mocno schłódź w lodówce.